Zoals iedereen kan lezen heb ik zelf alleen maar meiden en houd ik vooralsnog geen mannen in de rattery .
Dit omdat er ten eerste geen plaats voor is in mijn huis en als ik dieren heb wil ik ze in de huiskamer bij me en niet in een aparte ruimte of zo want wat heb je aan huisdieren als ze niet bij je in de buurt staan, maar dat is persoonlijk natuurlijk.
Andere fokkers vinden dat weer wel fijn maar het is gewoon niet mijn manier , maar ik snap als je veel fokt dat je geen mega colonie ratten in je huiskamer wil.
Ik heb dus gekozen om mannen uit een Riezz&Ratzz nest waar ik potentie in zie voor later in overleg met mijn vriendin Julie bij haar en haar vriend Iggy te laten wonen (als ze ze zelf ook leuk vinden want ik ga natuurlijk niet mijn zin doordrijven omdat ik zo nodig een tekening of zo wil houden).
Julie heeft in het verleden ook al de dekking van het H-nest op zich genomen en dat is super bevallen (ja de bevalling daarna ging ook goed haha).
Dit is dus ook de reden dat Julie ook altijd de eerste keus heeft bij de heren uit een nest in samenspraak met mij.
Verder kan het ook voorkomen dat "Dieneke" een vriendin die al vanaf nest 1 ukkies heeft van mij een man uit een nest heeft waarvan ik denk hmm dat zou wel eens iets kunnen worden.
In overleg met haar gaat er in zo een geval een dame van mij gezellig 10 daagjes logeren en dan hopen we op een mooi nestje.
Verder komen natuurlijk de dekmannen meestal van o.a. Astrid , Diana of van Inge .
Maar Julie is dus mijn dependance waar het gaat om eigengefokte dekmannen en iedereen die op de rattery facebook site zit kent haar intussen wel van haar geweldige youtube filmpjes over ratten  en haar berichtjes op de pagina.