8 juni even het hele nest op de foto (meer foto's in hun map)


3 juni:
Gloriana doet het heel goed, ze zoogt haar kindjes perfect en het groeit onder mijn ogen bijna .
Nu afwachten wat er nu precies gaat gebeuren met de kleurtjes als de vachtjes echt door gaan komen want er zitten 2 vage blauwachtige kleurtjes tussen.
Meer foto's staan gewoon in hun mapje op Flickr.com via de nestfoto pagina op deze site.


1 juni:
Het grut groeit goed gelukkig en zo ver ik het op de snelle kan zien 5 jongens en 5 meisjes en allemaal overactief en melkbuiken dus deze gaan na alle drama hier in huis goed.
Als ik het goed zie (kan me vergissen natuurlijk) zitten er bij de siams twee roodoogjes bij , maar kleur en ogen zijn van later zorg.
Het belangrijkste is nu dat ze gezond opgroeien tot stuiterballetjes en dat Gloriana gewoon goed blijft voeden en zo, maar ik krijg weer een beetje goede moed.


30 mei 9.00u
Gloortje net wat vis en witlof gegeven en zo kon ik even kijken bij de ukken en er zijn er nog steeds 10, er is nog 1 kleintje maar als die na 2 dagen nog leeft zal het wel genoeg vocht binnen krijgen.
Bij de meesten zie ik melkbuikjes dus ik duim dat het goed komt allemaal met deze 10 .
Ik kon even snel een paar foto's schieten toen de vis belangrijker was dan haar ukkies.


29 mei 14.00u
Net gekeken en Gloriana een druifje gegeven en verdorie er is weer een uk dood , nu is er nog maar 1 die kleiner is dan de rest dus ik vrees dat ik die ook nog ga verliezen .
De overige 10 zien er groter en voller uit en hebben een melkbuik dus daar ben ik niet zo bang meer voor, maar ik begin wel steeds meer met tegenzin naar de kamer te lopen waar ze staan want iedere keer een dood ritten vinden word je echt niet blij van.
Wat een vervloeking zijn deze twee dekkingen ................ nou , we gaan maar duimen dat er tenminste 10 overblijven (en heel misschien is de natuur mij een beetje goed gezind nog en mag het kleinste ukkeltje er ook gewoon doorheen komen).
Update 20.30 het laatste kleintje is ook dood en de overige 10 doen het zo te zien prima en Gloriana ligt er eindelijk de hele tijd bovenop om te zogen dus ze snapt het nu gelukkig.
Ik laat haar nu zo veel mogelijk met rust want met de hitte en zo is het al zo stressvol en als ze het nu snapt kan ik tòch niets meer doen dan eten aandragen en water verversen, het is aan Gloriana om het te doen .


29 mei 12:15

Ik heb Gloriana even uit de Duna laten kruipen zodat ik snel het nest kon controleren en het zijn er 12 (1 kleintje lag er dood tussen) en zo te zien op de vlugge hebben ze allemaal een melkbuikje en 12 rittens en 12 tepels dus zou in principe gewoon goed moeten gaan.
Maar 12 dus.


Gloriana is gisteravond 28 mei bevallen van ik dacht 15 ukkies , maar 1 leefde niet dus ik denk dat er 14 zijn.
Maar ze is er niet heel erg mee bezig en schrikkerig en beschermend dus ik laat haar maar zo veel mogelijk met rust nu en het enige dat ik kan doen is eten slepen voor haar en hopen dat alles goed gaat, maar op de foto zie ik melkbuikjes dus ze zal ondanks dat ze er niet op ligt, wel melk geven op haar eigen manier en als ze dat eenmaal doet dan gaat het moederinstinct meestal wel vol van gang.
Duim allemaal mee dat het dit keer wel goed gaat allemaal.