Pippa en Salem mijn nudistjes


Ik heb sinds kort 2 Fuzz ratjes in de groep die ik kado kreeg van een meer dan lieve vriend en iedereen die mij kent weet dat ik altijd zoiets had van : "brrrr lelijke zeemlerenlap dingen" .
Maar toen ik de Albinootjes haalde zat Pippa bij hun in de kooi en Pippa sprong op mijn hand en Riezz was verkocht .
Mijn vriend die de ratjes verkocht zei ach neem mee en kijk maar hoe je het vind dus hup Pippa ging mee naar huis.
Binnen no-time bleek dat ze de liefste knuffeligste zachtste rat is die je je maar kunt voorstellen dus ik stiekem wel blij met haar natuurlijk.
De Intro met de grote harige meiden vond ik wel dood en doodeng want een rat zonder echt haar is natuurlijk wel een dingetje , maar wat bleek.............die kleine rende tussen de anderen door en mocht bij de Alfa zelfs het eten uit haar bek pakken en de ukken met wel gewoon haar werden flink op hun plek gezet.
In de grote kooi bleek dat Pippa gewoon in de groep paste alsof ze er altijd heeft bijgezeten en de krasjes op haar blote kont vallen eigenlijk ook mega mee.
Ik heb dus nog een bloot zusje gehaald en ook hier herhaalde zich hetzelfde ritueel van "die hoort er gewoon bij".
Salem heeft wel meer krassen op haar huid want ze kruipt overal onder dus tja dan heb je scherpe nageltjes in je huid staan.
Ik heb nu wel allemaal nagelschuur blokjes in de kooi zodat alle nageltjes iets botter worden maar de krasjes zijn dus wel een nadeeltje (niet te erg maar tòch).
Nu word ik natuurlijk meteen veroordeeld door sommige "ratten" mensen omdat ik 2 nudisten heb, maar toevallig is dit MIJN huis MIJN kooi en MIJN verantwoording !.
En van anderen krijg ik weer de vraag wanneer ik een nestje ga doen met ze want ze willen ook nakies .
Nou daar kan ik heel kort over zijn, er komt hier nooit een nest met nakies want wie zich een beetje heeft verdiept in ratten weet wat voor problemen dit kan geven en bovendien zijn ze natuurlijk niet "normaal" ook al zie ìk geen enkel écht verschil in de haarmeiden en de blootmeiden en hoor ik van verschillende kanten zelfs positieve verhalen van ratteries die ze ook hebben gehad in hun groepen .
Maar vrouwtjes hebben heel vaak problemen met melk geven na geboortes en ga zo maar door ,dus ik waag me er niet aan om er mee te fokken (voel ook niet de behoefte als ik eerlijk ben) en ik zal ook nooit promoten om te gaan fokken met fuzz/naakt ratjes , dat kunnen we beter over laten aan mensen die er wel verstand van hebben.
Ik heb ze dus puur voor mijzelf en ik ben eigenlijk ook hèèl nieuwsgierig naar wat de leeftijden doen want daar hoor ik ook heel veel verschillende verhalen over.
Nou ja, eigenlijk is het triest dat ik mij na al de jaren dat ik ratten heb moet verantwoorden dat ik twee fuzzjes heb in mijn groep, maar je moet in het rattenwereldje voor alles verantwoording afleggen want de "ik leer alles over ratten op facebook mensen" hebben over alles altijd en eeuwig een mening.
En weten jullie wat?:  Ik hou van mijn Pippa en Salem !!! en dààr gaat het om toch?

De lieve PIPPA
De lieve PIPPA
SALEM
SALEM