Pippa en Salem mijn nudistjes


Ik heb sinds kort 2 Fuzz ratjes in de groep die ik kado kreeg van een meer dan lieve vriend en iedereen die mij kent weet dat ik altijd zoiets had van : "brrrr lelijke zeemlerenlap dingen" .
Maar toen ik de Albinootjes haalde zat Pippa bij hun in de kooi en Pippa sprong op mijn hand en Riezz was verkocht .
Mijn vriend die de ratjes verkocht zei ach neem mee en kijk maar hoe je het vind dus hup Pippa ging mee naar huis.
Binnen no-time bleek dat ze de liefste knuffeligste zachtste rat is die je je maar kunt voorstellen dus ik stiekem wel blij met haar natuurlijk.
De Intro met de grote harige meiden vond ik wel dood en doodeng want een rat zonder echt haar is natuurlijk wel een dingetje , maar wat bleek.............die kleine rende tussen de anderen door en mocht bij de Alfa zelfs het eten uit haar bek pakken en de ukken met wèl gewone haren werden flink op hun plek gezet.
In de grote kooi bleek dat Pippa gewoon in de groep paste alsof ze er altijd heeft bijgezeten en de krasjes op haar blote kont vallen eigenlijk ook mega mee.
Ik heb dus nog een bloot zusje gehaald en ook hier herhaalde zich hetzelfde ritueel van "die hoort er gewoon bij".
Salem heeft wel meer krassen op haar huid want ze kruipt overal onder dus tja dan heb je scherpe nageltjes in je huid staan , maar dat lossen we dan weer op met een zacht zalfje (vind ze nog lekker ook plopperdeplop).
Ik heb nu wel allemaal nagelschuur blokjes in de kooi zodat alle nageltjes iets botter worden maar de krasjes zijn dus wel een nadeeltje (nog niet te erg maar tòch).
Nu word ik natuurlijk wel meteen zeg maar veroordeeld door sommige "ratten" mensen omdat ik 2 nudisten heb, maar dit is MIJN huis MIJN kooi en MIJN verantwoording (klinkt heel onaardig en dat ben ik echt helemaal niet maar je moet dus voor jezelf opkomen heb ik na zo'n 14 jaar ratten houden door schade en schande geleerd) !.

En van anderen krijg ik weer de vraag wanneer ik een nestje ga doen met ze want ze willen ook nakies .
Nou daar kan ik heel kort over zijn, er komt hier nooit een nest met nakies want wie zich een beetje heeft verdiept in ratten weet wat voor problemen dit kan geven en bovendien zijn ze natuurlijk niet "normaal" ook al zie ìk als mens geen enkel verschil tussen het gedrag van de haarmeiden en de blootmeiden en hoor ik van verschillende kanten zelfs positieve verhalen van ratteries die ze ook voor de leuk hebben gehad in hun groepen .
Maar naaktvrouwtjes hebben heel vaak problemen met melk geven na geboortes en ga zo maar door ,dus ik waag me er niet aan om er mee te fokken (voel ook niet de behoefte als ik eerlijk ben) en ik zal ook nooit promoten om te gaan fokken met fuzz/naakt ratjes , dat kunnen we beter over laten aan mensen die er meer verstand van hebben.
Ik heb ze dus 100% puur voor mijzelf en ik ben eigenlijk ook hèèl nieuwsgierig naar wat de leeftijden doen want daar hoor ik ook heel veel verschillende verhalen over.
Maar wat leuker is:  Ik hou van mijn Pippa en Salem !!! en dààr gaat het om.

De lieve PIPPA
De lieve PIPPA
SALEM
SALEM