In december 2019 worden er weer 2 nestjes verwacht in de rattery, in ieder geval Russisch Blauw - rex-gladhaar-dumbo-gewoonoor (I-nest). Lillith kan alle kanten op gaan qua kleur maar ik verwacht burmees , Champagne en zwart (en berkjes) en zwart en roodoog. 
Ik reserveer niet op kleur want ik ben God niet dus ik kan geen kleuren en hoeveelheid ukkies garanderen, ik maak dus een combi uit 2 nestjes voor iedere reserveerder. (behalve voor Astrid maar die heeft de dekmannen natuurlijk en na mij de eerste keuze).


Een ritten kost in de rattery € 17,50 ongeacht de oorstand ,tekening of vachtsoort , in mijn ogen is een rat gewoon een rat, met krullen,zonder krullen , rechte oren, flaporen etc etc.


reserveringen meisjes

reserveringen jongensRiezz   3/4 vrouwen
Astrid 1 vrouw (blauw gladhaar I-nest)
Astrid 1 vrouw of man (J nest)

Margot Taeymans  2 meiden
Ayla Bouwmeester 2 dumbo meisjes (Jn)

 

Julie (dependance)  2/3 kerels (1x rex)

Wendy van Dokkum 2 kerels

Liza de Wit         2 kerels

Christiane Dammann   1 kerel

Jetske Pfaff        3 kerels (graag rex erbij)
Dieneke              2 kerels
Truus v Klaveren 2 kerelsReservelijst voor heren !Als je de rittens hebt opgehaald zullen de ukkies even moeten wennen aan hun nieuwe omgeving en natùùrlijk springen ze dan niet de hele dag uit zichzelf op schoot (de meeste toch niet haha).
Ga rustig met ze om en neem ze veel bij je zodat ze merken dat je heel leuk bent om mee te knuffelen en te spelen.
Ik raad altijd aan om de eerste dagen geen verstop huisjes in de kooi te zetten want ook hier merk ik dat ukkies dan de neiging krijgen om zich af te zonderen (na een week of zo is de verlegenheid wel over hoor) maar open hangmatten en sputniks zonder bovenkant gaat wel een stuk sneller en is voor beide partijen leuker.
Maar ik zal even verklaren waarom want sommige mensen snappen het niet en vinden mij dan hierom een dierenbeul (Tja, in Facebook groepjes en op fora zitten natuurlijk alle zelfbenoemde dierenartsen en dierenpsychologen die de meest domme info geven): Soms MOET je een ritten even pakken en dan zit het rustig in een huisje, jij gaat met je hand in het huisje om het ritten te pakken, ritten schrikt van die grote hand in een klein huisje , ritten springt over je hand heen een buis in, jij gaat met je hand in de buis en het ritten springt een andere kant op en ga zo maar door en het wordt dan een soort jacht waar het ritten dus van in de stress raakt (prooidier) , ik zeg dus alles open waar je het ritten gemakkelijk uit kunt pakken en uit de kooi kunt halen en bij een intro met grote ratten is het natuurlijk helemaal niet aan te raden om huisjes neer te zetten want je ziet niet wat er in een huisje gebeurd met een volwassen rat en een klein ukkie, een ongeluk zit in een heel klein hoekje.


Als ratten uit deze rattery niet meer gehouden kan worden op hun nieuwe adres om wat voor reden dan ook, mogen ze altijd terug komen naar de rattery en gaan we samen op zoek naar een passend plekje waar ze wel kunnen blijven tot hun dood.
Wèl wil ik graag de kooi erbij hebben want ik kan natuurlijk geen volwassen ratten zo maar in mijn groep gooien (en mannen zowiezo niet want ik heb hier alleen de meiden) en iemand die de beestjes dan opvangt hoeft niet meteen een kooi aan te schaffen.
Maar als je geen ratten meer wil houden heb je de kooi ook niet meer nodig dus dat lijkt me geen probleem.