Hoi allemaal,

Ik ben dus Riezz en woon in Terneuzen , een stad in Zeeuws Vlaanderen (Nederland dus ,haha dat wordt wel eens vergeten) in een rustig hofje eensgezinswoningen.
Mijn passie voor ratjes is zo'n 14 jaar geleden begonnen met een ratje dat hier gedumpt werd en dat al 2 dagen bij een slang in een terra had gezeten.
Ik dacht dat dat beestje wel weer snel weg zou gaan hier want ik was niet zo heel erg gecharmeerd van dat ding dat ook nog een hard zou kunnen bijten en het ratje was op haar beurt weer niet gecharmeerd van mij die haar wel eens op zou kunnen pakken, kortom we vonden elkaar gewoon eng, tja haar oude baasje wilde haar niet terug dus ze bleef dan maar.
Maar ik vond het diertje in een hamsterduna toch wel sneu dus er werd een groter kooitje aangeschaft en ik ben me een beetje in gaan lezen hoe je een rat nu eigenlijk moest verzorgen want ik had helemaal geen idee (ik was nooit zo voor knagertjes eigenlijk) .
Ik las al snel dat een rat nooit alleen mag zitten en werd er dus een tweede rat aangeschaft, een klein ukkie dat ik Sofietje doopte.
Na twee weken of zo begonnen de dames te niezen (wist ik veel dat ze niet tegen een beetje tocht kunnen) en tja ze moesten aan de antibiotica , dat betekende dus iedere dag 2x in hun bekje druppelen met Synulox.
Na een paar dagen had Sofietje door dat ze er echt niet onderuit kwam en deed ze heel lief alvast haar bekkie open als ik langs de kooi liep.............. en klabam toen was ik verkocht en is de gekte helemaal doorgeslagen, ik kocht een mega grote Montana kooi voor 2 ratjes die ik dus helemaal niet terug zag in die kooi , maar rennen konden ze wel hahaha.
Via mijn vriendin Dieneke op het oude vertrouwde "Hyves" kwam ik in contact met de rattery "Blazed Amigo's" en er kwamen twee prachtige ukken bij en zo kwamen er nog 6 of meer van deze rattery tot ik in 2008 van een kleine hobby fokker een Siameesje (The Divine Sjampie) kreeg en iedereen zei dat ze wel hèèl mooi en megalief was en ik stom zou zijn als ik er niets mee zou doen omdat ik van haar zowiezo 5 generaties de afkomst terug wist ook al waren ze nergens geregistreerd.
Tja na lang nadenken en overleg is toen rattery Riezz en Ratzz ontstaan en heb ik 11 geweldig leuke nestjes gefokt in Siam en Marter - Rex-gladhaar -gewoon oor en Dumbo.


Groetjes
Riezz himself

The Divine Sjampie , de lieve schat waar de rattery mee begon
The Divine Sjampie , de lieve schat waar de rattery mee begon