Hoi allemaal,

Ik ben dus Riezz en woon in Terneuzen , een stad in Zeeuws Vlaanderen (Nederland dus ,haha dat wordt wel eens vergeten) in een rustig hofje eensgezinswoningen.
Mijn passie voor ratjes is zo'n 14 jaar geleden begonnen met een ratje dat hier gedumpt werd en dat al 2 dagen bij een slang in een terra had gezeten.
Ik dacht dat dat beestje wel weer snel weg zou gaan hier want ik was niet zo heel erg gecharmeerd van dat ding dat ook nog een hard zou kunnen bijten en het ratje was op haar beurt weer niet gecharmeerd van mij die haar wel eens op zou kunnen pakken, kortom we vonden elkaar gewoon eng, tja haar oude baasje wilde haar niet terug dus ze bleef dan maar.
Maar ik vond het diertje in een hamsterduna toch wel sneu dus er werd een groter kooitje aangeschaft en ik ben me een beetje in gaan lezen hoe je een rat nu eigenlijk moest verzorgen want ik had helemaal geen idee (ik was nooit zo voor knagertjes eigenlijk) .
Ik las al snel dat een rat nooit alleen mag zitten en werd er dus een tweede rat aangeschaft, een klein ukkie dat ik Sofietje doopte.
Na twee weken of zo begonnen de dames te niezen (wist ik veel dat ze niet tegen een beetje tocht kunnen) en tja ze moesten aan de antibiotica , dat betekende dus iedere dag 2x in hun bekje druppelen met Synulox.
Na een paar dagen had Sofietje door dat ze er echt niet onderuit kwam en deed ze heel lief alvast haar bekkie open als ik langs de kooi liep.............. en klabam toen was ik verkocht en is de gekte helemaal doorgeslagen, ik kocht een mega grote Montana kooi voor 2 ratjes die ik dus helemaal niet terug zag in die kooi , maar rennen konden ze wel hahaha.
Via mijn vriendin Dieneke op het oude vertrouwde "Hyves" kwam ik in contact met de rattery "Blazed Amigo's" en er kwamen twee prachtige ukken bij en zo kwamen er nog 6 of meer van deze rattery tot ik in 2008 van een kleine hobby fokker een Siameesje (The Divine Sjampie) kreeg en iedereen zei dat ze wel hèèl mooi en megalief was en ik stom zou zijn als ik er niets mee zou doen omdat ik van haar zowiezo 5 generaties de afkomst terug wist ook al waren ze nergens geregistreerd.
Tja na lang nadenken en overleg is toen rattery Riezz en Ratzz ontstaan en heb ik 5 geweldig leuke nestjes gefokt in Siam en Marter - Rex-gladhaar -gewoon oor en Dumbo.

In 2014 ging mijn gezondheid niet bepaald heel lekker en ben ik met de rattery gestopt en heb ik mij vooral geconcentreerd op de meiden die ik thuis had wonen en heb even gedacht om helemaal te stoppen met ratjes omdat het lijf niet meer meewerkte ,er werd gedacht aan een paar nare zaken , maar nee het was duidelijk na vele onderzoeken het lijf dat zei :"doe het effe zelf allemaal want wij maken een paar stoffen nooit meer aan", maar al met al een slopende tijd vol onzekerheid.
Nu gaat het gelukkig gewoon weer helemaal goed met mij omdat de stofjes als medicatie worden aangevuld en heb ik dus heb ik na veel vragen van vroegere reserveerders en in overleg met bevriende rattery's besloten dat ik met mijn rattery gewoon weer verder ga waar ik gestopt ben maar wel ouder en wijzer.
Intussen ben ik er weer met frisse optimistische moed tegenaan gegaan samen met mijn geweldige ratjes en zijn mijn reserveerders helemaal blij want mijn rittens zijn en blijven de gezelligste mafketels die je kunt voorstellen.
En mijn passie en doel is dat ik absoluut de rat wil verbeteren in grootte want jee wat een kneuzige zielige kleine ratten zie je tegenwoordig en hoewel dat kleine schattig is, een volwassen rat hoort geen dwerg te zijn.
Mààààààr ik blijf erbij 2 nesten per jaar is genoeg want het belangrijkste is dat ik mijn eigen kooi kan bevolken met ratjes .

Mensen vragen wel eens : mogen we op visite komen om te kijken of ratten wel iets voor ons is, maar ik ben geen dierenwinkel en ik neem aan dat je je hebt ingelezen voordat je aan ratjes begint dus wel weet of ratten iets voor je zijn (is niet vervelend bedoeld maar ik heb geen zin om iedere dag mijn huis vol vreemde mensen te hebben).
Ik heb werk en een prive leven dus nogmaals geen dierenwinkel en hier staat alleen maar 1 kooi met mijn meiden dus er valt ook niets bijzonders te zien en iedereen ziet mijn meiden wel bij het afhalen want ik heb niks te verbergen of zo, alleen een priveleven waar ik veel waarde aan hecht en ik wil ook niet dat mijn meisjes stress krijgen van allemaal vreemde handen die blijven grijpen als ze net lekker liggen .

Nou ja, dit was wel even genoeg info over wie en wat en als er vragen zijn hoor ik ze wel via het contactformulier .

Groetjes
Riezz himself

The Divine Sjampie , de lieve schat waar de rattery mee begon
The Divine Sjampie , de lieve schat waar de rattery mee begon